Get Adobe Flash player

Inleiding

Met de leermodules van Lego WEDO gaan we "beestig leuk" aan techniek doen met leerlingen van de tweede graad basisonderwijs en dit in hun eigen schoolomgeving. Meerdere opstellingen kunnen door de leerlingen gebouwd worden om ze nadien te programmeren via PC.

Slechts enkele eenvoudige handelingen moeten hiervoor uitgevoerd worden. Een ondersteunende korte handleiding en een instructiefilmpje (die beiden op deze site te vinden zijn), kunnen de leerlingen vanaf het 3e leerjaar helpen om creatief en explorerend aan de slag te gaan met het programmeren van hun opstelling. Het gebruik van ICT, het schakelen van een motortje en het inzetten van sensoren in combinatie met mechanische overbrengingen en hefbomen zijn slechts enkele leerdoelen die in dit project gerealiseerd zullen worden. Vele van deze opstellingen zijn dieren, vandaar de naam van het project.

Ook kunnen de creatieve leerlingen een heel eigen ontwerp bouwen. Bekijk zeker de foto's eens om te achterhalen hoe beestig leuk dit techniekproject wel is.

 

Werkbundel


 

 

Tips & Tricks

 

Enkele tips bij het gebruik. Heb je zelf een tip die hier zeker thuishoort? Stuur deze even door naar jvandeweyer@provil.be

 

Bouwhandleiding

Bouwhandleiding

 

Materiaallijst

 

 

 

Handleiding

 

 

Filmpjes

Demonstratiefilmpje

Intro filmpje: De hongerige alligator

Bekijk promofilmpje

lego