Get Adobe Flash player

Het "Proweto-project", dat het Provinciaal Instituut Lommel organiseert in samenwerking met de Lommelse basisscholen, is een aanleiding geweest voor het veel grotere Limburgse project "ontdektechniektalent". Voormalig gedeputeerde voor onderwijs Frank Smeets was initiatiefnemer om dit ondersteunend techniekproject te starten voor alle geïnteresseerde Limburgse basisscholen.

Enkele doelstellingen van dit project zijn leerkrachten ondersteunen in het realiseren van de eindtermen voor het vakonderdeel techniek, maar vooral techniektalenten bij jongeren ontdekken. Eén van de peilers van dit project is de "techniekmobiel". Deze mobiel moet basisscholen in staat stellen aan techniek te doen in de eigen school. Coaching en ondersteuning van een secundaire nijverheidstechnische ankerschool in de buurt is hierbij een tweede belangrijke peiler.

Huidig gedeputeerde van onderwijs Jean-Paul Peuskens wil dit project continueren. Hij pleit zelfs voor een uitbreiding waardoor alle leerlingen in het basisonderwijs, van het eerste tot en met het zesde leerjaar, hun potentiële talenten voor techniek kunnen ontdekken.

 

Ondertussen zijn 279 basisscholen ingeschreven en worden ze ondersteund door 26 secundaire nijverheidstechnische ankerscholen en dit netoverschrijdend. Meer informatie over dit project is terug te vinden op de website www.ontdektechniektalent.be.

  

foto001foto002foto003foto004